Onze specialisten

Dat zit wél goed…

Bewegingstechnoloog en geboren Katwijker Tjeerd van Rijn had tijdens zijn studie al een fascinatie voor techniek en het menselijk lichaam. Dat hij zijn loopbaan begon bij het lokale revalidatiehulpmiddelenbedrijf Vegro was dan ook bijna vanzelfsprekend. Hierna kwam hij als accountmanager terecht bij één van de grote sta-op-stoelenfabrikanten van Nederland: Doge Collection. Namens zorgverzekeraars werd hij door heel Nederland betrokken bij de meest uiteenlopende gevallen van zitproblematiek. Zo kwam hij ook in contact met Steef van der Kruit van Zorgdrager in Delft. Die samenwerking verliep zo plezierig dat Steef Tjeerd al snel vroeg om het team van Zorgdrager te komen versterken. Inmiddels is hij al weer heel wat jaren werkzaam als bedrijfsleider. In die functie organiseert hij de binnen- en buitendienst, stuurt hij de werkplaats aan en runt hij de showroom. Het eerste telefonisch advies dat cliënten krijgen komt vaak van Tjeerd. En naast kennis van goed zitten, heeft hij uitgebreide kennis van de markt en de wet- en regelgeving rond vergoedingen door de zorgverzekeraar. Daarmee is hij binnen de branche een belangrijke gesprekspartner.

Delftenaar Steef van der Kruit registreerde in 2003 zijn Steefvandelft.nl bij de Kamer van Koophandel. Internetverkoop van tweedehands producten stond nog in de kinderschoenen. Hij was een pionier in hergebruik van sta-op-stoelen. In 2006 tekende hij zijn eerste contract met een grote zorgverzekeraar voor het leveren van sta-op- en trippelstoelen. Zorgdrager als bedrijfsnaam werd geboren. Steef heeft – samen met zijn team – een bedrijf gebouwd waarin hij zijn persoonlijke levensvisie kwijt kan: je dagelijks brood verdienen met het helpen van mensen. Mensen die hoge eisen stellen aan zitcomfort. Zorgdrager is dan ook meer dan alleen een bedrijfsnaam. Steef: ‘Het is onze mission statement!’ Als eindverantwoordelijke moet hij nu en dan natuurlijk zakelijke beslissingen nemen, maar het fijnst voelt hij zich toch bij zijn werk als zitadviseur.

Een gesprek met beide heren over zitten verandert je kijk daarop voorgoed. Ze houden zich dagelijks bezig met sta-op-problemen, pijnlijke schouders, billen of ellebogen, rugpijn, koude voeten, benauwdheid of oedeembenen. Zitproblemen komen vaak voort uit verkeerd zitten of zitten op het verkeerde zitmeubilair. ‘Cliënten hebben vaak geen idee wat goed en slecht voor ze is en de meeste stoelenverkopers ook niet’, vertelt Steef. ‘Dus denken ze vooral na over het model, de kleuren en de stoffen. En hoe dit combineert met de rest van het huis. Allemaal belangrijk, maar ‘hoe het zit’ is een ondergeschoven kindje. Ten onrechte’, weet Steef. Dus daarom: Zorgdrager, dat zit wél goed!’

Bezoek ons op: www.zorgdrager.com

Bekijk onze klantbeoordelingen op: klantenvertellen/zorgdrager