Stoelen van Fitform

De gemene deler van de NVZS

Logo_FitformDe leden van de NVZS maakten kennis op bijeenkomsten georganiseerd door Wellco, fabrikant van het merk Fitform. Fitform-fauteuils worden ontwikkeld en gemaakt bij Wellco in Best. Dagelijks werken circa 50 enthousiastelingen daar aan het beste zitcomfort voor mensen die een gezond en ontspannen lichaam belangrijk vinden. De Brabanders zijn er trots op om met mooie kwaliteitsproducten een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van nu al meer dan 75.000 Nederlanders.

Maatwerk

Fitform begrijpt, net als de ledenvan de NVZS, dat verantwoord zitten maatwerk vereist. Onderzoek naar zitten resulteerde begin jaren negentig al in een collectie Fitform-fauteuils voor in de huiskamer. Fauteuils die écht op maat worden gemaakt. Met daarbij aandacht voor de juiste zithoogte, de juiste zitdiepte, de juiste armleggerhoogte, een goede lendenondersteuning, een goede hoofd- en nekondersteuning en de juiste zithoek.
ff-610

Klant centraal

Fitform werkt nog steeds volgens een aantal belangrijke principes uit de begintijd. De wetenschappelijke kennis over verantwoord zitten, is verder ontwikkeld, evenals de technologie. Uitgangspunt bij het ontwikkelen van de collectie en het bedenken van zitoplossingen blijft de behoefte van de client.

Meesterschap

Bij het vervaardigen van een Fitform-fauteuil komt veel vakmanschap kijken: metaalbewerking, houtbewerking, het handmatig snijden van leder en patroonstoffen, het machinaal snijden van bekledingsstof, het stikken van bekledinghoezen, het stofferen, de assemblage van de verstelmechanieken en de assemblage van de complete fauteuils; vrijwel alles wordt handmatig uitgevoerd.

Behalve door de vele tevreden gebruikers, zitambassadeurs, zorgverleners en de leden van de NVZS wordt Fitform ook van harte aanbevolen door de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten NVRR De Wervelkolom en door Aktion Gesunder Rücken (AGR) uit Duitsland.