Zorgdrager

Goed zitten en gemakkelijk opstaan voor iedereen

Wij zijn Kerstin Collée en Ilona Nieuwerf van Ergotherapie Thuis Delft, een regionale praktijk voor ergotherapie. Regelmatig krijgen wij de vraag:

‘Wat is dat nu precies, ergotherapie?’

Ergotherapie kan u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Als uw gezondheid u in de steek laat, dan zijn sommige dagelijkse dingen niet meer vanzelfsprekend. Praktische oplossingen helpen dan heel vaak om toch onafhankelijk te blijven. Een ergotherapeut helpt u bij het aanleren van de nodige vaardigheden of zorgt voor hulpmiddelen. U houdt hierdoor de regie over uw eigen leven. Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt ergotherapie voor 10 uur per jaar. Dat is voldoende om uw zelfstandigheid te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van het zelfstandig thuis blijven functioneren is goed zitten. Vaak zien wij bij mensen dat het hieraan schort. Dat kan liggen aan het ontbreken van een goede stoel of aan fysieke beperkingen. In veel gevallen adviseren wij een aangepaste stoel.

Op het gebied van aangepaste stoelen werken wij al jaren samen met Zorgdrager. Hun werkwijze sluit namelijk naadloos aan bij onze visie op goed zitten. Veelzitters kunnen bij Zorgdrager rekenen op een persoonlijk, deskundig en kwalitatief goed zitadvies bij de aanschaf van een goede stoel. En zeg nou zelf… goed zitten en gemakkelijk kunnen opstaan, dat wil toch iedereen!

Kerstin Collée en Ilona Nieuwerf van Ergotherapie Thuis Delft, www.ergotherapiethuis.com

ergotherapeuten kerstin en ilona