Onze specialisten

Zorgplaza: "Uw zorg is onze zorg"

Zorgplaza is een onafhankelijk familiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van goed zitten. In 1996 is eigenaar Peter Westra begonnen als adviseur voor zorgverzekeraar Menzis. Zijn specialiteit was toen het aanmeten van sta-op stoelen voor cliënten met een sta-op en zit-probleem. In samenspraak met ergotherapeuten werd een stoel “aangemeten” om de mobiliteit in huis te bevorderen. De sta-op stoel werd toentertijd nog vergoedt door de zorgverzekeraars. Nadat de overheid besloot om de sta-op stoel niet meer te vergoeden, is Peter Westra samen met zoon Daniël in 2009 een eigen bedrijf begonnen onder naam “Sta-op Stoel Specialist.” Omdat ook de vraag naar andere zorghulpmiddelen zoals rolstoelen, rollators, scootmobielen enz. sindsdien enorm is toegenomen is besloten het assortiment flink uit te breiden en de naam in 2014 te veranderen in “Zorgplaza.”

Zorgplaza neemt graag alle tijd voor u als klant en luistert goed naar uw wensen. In een speciaal ontworpen aanmeetstoel wordt in de showroom de juiste zithoogte, zitbreedte, zitdiepte en armleggerhoogte bepaald. Ook wordt goed gekeken naar de juiste polstering in de zitting. “We laten klanten echt voelen en ervaren wat goed zitten inhoudt” aldus Peter Westra. Pas daarna wordt er naar een model en kleur gekeken. Ook komt Zorgplaza, indien gewenst, bij de mensen thuis met stoelen. Men kan dan rustig in de eigen omgeving een stoel een paar dagen uitproberen zonder verplichting tot koop. Naast sta-op stoelen biedt Zorgplaza ook een groot assortiment relaxstoelen. Zowel elektrisch als mechanisch bedienbaar.

Zorgplaza werkt uitsluitend met Nederlandse fabrikanten zoals Fitform, Doge en DS Meubel. Elke stoel wordt voor de klant op de centimeter nauwkeurig gemaakt en aangepast. Geen small, medium of large stoel, maar maatwerk. Dus geen “container-import” uit China zoals je in veel meubelzaken ziet.

Naast nieuwe stoelen verkoopt Zorgplaza ook 2e hands stoelen. Deze stoelen worden onder volledige garantie geleverd en ook op maat ingesteld. Ook hiervoor geldt de thuisservice en het gratis uitproberen.

Wat Zorgplaza ook uniek maakt is het feit dat, indien de stoel, om wat voor reden dan ook, niet meer nodig is, deze terug gekocht kan worden. De stoel wordt dan weer opgehaald, er wordt een goede prijs bepaalt en de stoel wordt dan door de werkplaats technisch geheel nagezien, chemisch gereinigd en voorzien van nieuw schuim. Zo kan de stoel een 2e leven krijgen en kan men voor een zeer aantrekkelijke prijs en goede occasion kopen.

Als zitspecialist ziet Zorgplaza het als een uitdaging u op een deskundige maar aangename wijze te adviseren op het gebied van goed zitten. Want ook hiervoor geldt; “Uw zorg is onze zorg.”

Bezoek ons op: www.zorgplazanoord.nl