Van Wijk Zitspecialist

Goed zitten in een moderne stoel

Vanwege fysieke klachten kon ik geen rust vinden tijdens het zitten. Ik kon hooguit 10 minuten zitten. Dan moest ik weer opstaan om te gaan lopen, dan kon ik weer even zitten, etc.

We hebben in de loop der tijd verschillende winkels bezocht om een goede stoel te vinden. Helaas slaagden we hier niet in. We vonden uitsluitend de mij niet passende S-, M- en L-maten.

Op een gegeven moment kwamen we bij Miranda van Wijk van van Wijk Zitspecialisten terecht. Zij nam alle tijd voor me. Ze legde uit én liet me ervaren wat een juiste zithouding is en wat de juiste verstelmogelijkheden met het lichaam doen. Ze adviseerde over zaken die ik nooit als zo belangrijk had gezien.

In de meetstoel werden vervolgens zithoogte, zitdiepte en armleggerhoogte opgemeten. Na deze sessie begreep ik helemaal hoe belangrijk een passende stoel eigenlijk is.

Vanaf de eerste dag dat de stoel bij ons thuis stond, kon ik echt rustig zitten. Ik zit prettig en zet de stoel regelmatig in een andere stand, zodat ik steeds in een andere houding zit. Zo kan ik wél blijven zitten.

Naast comfort was het voor ons ook belangrijk dat de stoel zou passen in ons interieur. We wilden een stoel met een moderne uitstraling. Dit is heel goed gelukt. We zijn dan ook zeer tevreden.

Jan Arts

Jan Arts bijgeknipt