Van Wijk Zitspecialist

Aansluiten bij alle wensen van de cliënt

Mijn naam is Susan van Houwelingen en ik ben sinds 1996 ergotherapeut. Ik heb ruim 7 jaar in een verpleeghuis gewerkt en werk nu bij Cello, een instelling voor VG. Daarnaast heb ik een eigen praktijk in Drunen, Ergotherapie Drunen. Mijn doelgroep is divers, maar het grootste deel van mijn cliënten is 65+.

Als ergotherapeut weet ik hoe belangrijk zitten is. Een juiste ondersteuning bij het zitten zorgt voor een ontspannen houding en kan de cliënt rust geven. Ook kan een goede stoel zorgen voor vermindering van pijnklachten.

Om dit te kunnen bereiken heb je een specialist nodig die als primaire doel heeft om iemand goed te laten zitten. Natuurlijk zijn er genoeg bedrijven op de markt die fauteuils en stoelen verkopen. Vaak ontbreekt bij deze bedrijven de kennis en passie om de cliënt als een individu te zien. Dat zie ik ook terug. Het komt voor dat ik bij cliënten kom die voor veel geld een stoel hebben gekocht waarvan de maten niet aansluiten bij hun eigen lichaam. Terwijl de stoel wel opgemeten zou zijn. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de cliënt.

Komt een vraag voor een goede zithouding bij mij terecht, dan neem ik contact op met Miranda van Wijk. Samen zoeken we dan naar een juiste stoel of fauteuil. Eentje die voldoet aan de eisen en het budget van de cliënt. Ik vind dat een groot voordeel van Miranda. Zij is in staat om voor ieder budget en iedere wens van de cliënt iets te vinden.

Daarnaast vinden cliënten en ik het erg prettig dat de passing van de stoel meestal thuis plaatsvindt. Soms zijn mensen gewoonweg niet in staat om naar de winkel te komen. Maar ook is het zien en voelen van de stoel op de plek in het huis waar hij komt te staan een zeer groot voordeel. Daarbij benadrukt  zij altijd dat er geen aankoopverplichting aan vastzit. Ook hieruit spreekt liefde voor het vak. Ze wil een goede stoel afleveren die aansluit bij alle wensen van de cliënt.

Susan van Houwelingen, Ergotherapeut

Foto Susan 1