EZL + MediorComfort = een goed team!

Ergotherapiepraktijk Zuid-Limburg (EZL) bestaat sinds 2001. Wij zijn een groep van vrijgevestigde ergotherapeuten voor kinderen, volwassenen, ouderen en bedrijven. U kunt ons vinden in Maastricht, Kerkrade en Brunssum. Vanuit deze vestigingen bestrijken wij de hele regio Zuid-Limburg. Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, (neuro)revalidatie, geriatrie, reumatologie, GGZ en arbeidsintegratie. Wij kennen twee belangrijke uitgangspunten: doorgaan tot het probleem is opgelost en aandacht voor de cliënt in zijn eigen omgeving. In deze thuissituatie komen we veel zitproblemen tegen. Cliënten hebben moeite met veilig en comfortabel zitten en/of opstaan.

Wij merken dat veel cliënten vanwege beperkingen niet ontspannen kunnen zitten. Ook ondersteunt een standaard stoel ze onvoldoende. Denk aan cliënten met gewrichtsklachten, krachtsverlies en verlies aan rompbalans door neurologische aandoeningen. Maar we hebben ook te maken met cliënten in hun laatste levensfase. Het is voor deze cliënten van groot belang om bij het gezin betrokken te blijven en erbij te blijven horen. Dat is lastig als ze in bed moeten blijven liggen. Een op maat gemaakte stoel vergroot hun mogelijkheden!

In alle gevallen stellen we als ergotherapeut – samen met de cliënt – de eisen vast waaraan de stoel moet voldoen. Zoals een verkorte zitting, verbrede armlegger of speciale bedieningsknoppen. Zo zorgen we ervoor dat de cliënt zo comfortabel en veilig mogelijk kan zitten, liggen en opstaan.

Vaak is een standaard oplossing niet toereikend. Een stoel op maat is dan gewenst. Wij gingen hiervoor op zoek naar een partner die gespecialiseerd is in zitten. Zo kwamen we terecht bij Roel en Renate van de firma MediorComfort. Sinds 10 jaar werken we naar volle tevredenheid samen. Aan de hand van ons programma van eisen en de voorkeur van de cliënt, selecteert MediorComfort de juiste stoel en stelt deze in. Samen zorgen we zo voor de optimale oplossing voor het probleem. Naast de deskundigheid, is MediorComfort makkelijk bereikbaar en goed toegankelijk. Roel en Renate nemen echt de tijd voor het hele proces. Ook de levering en de service achteraf zijn van een hoge kwaliteit.

Wilt u met ons kennismaken of heeft u interesse in een passend advies?